Jennifer Lawrence citește dintr-un manual despre cum să fii cool și e altul decât ăla pe care îl am eu

O știți pe Jennifer Lawrence din Hunger Games. Blondă, atrăgătoare, bogată, câștigătoare de Oscar la 22 de ani.

Pare adevarată provocare să fii și cool și simpatizat de populație atunci când faci parte din nișa super selectă a planetei care se scaldă în râuri de lapte și miere.

În aceste condiții, Jennifer Lawrence decide că ar fi pur și simplu mai marfă să aibă tortul și să-l și mănânce. Dacă împăratul dezbrăcat poate să troleze atât de fin încât să pară îmbrăcat, atunci și ea poate să convingă lumea că, în ciuda privilegiilor evidente, a rămas aceeași Jenny de la bloc. Ați dedus deja că nu e prima care încearcă manevra. Dacă tentativa primei Jenny de la bloc a eșuat în mod surprinzător când s-a afișat pe un iaht de lux într-un videoclip în care de fapt nu apare niciun bloc, a doua Jenny se remarcă însă prin determinarea cu care se zbate să reinventeze roata în timp ce alții lucrează deja la avionul teleportabil.

JL și-a construit personalitatea publică în baza unui algoritm care l-ar face invidious și pe Euclid. Face și spune exact opusul a orice se face și se spune la Hollywood, iar rezultatul este jenant și neautentic.

  • Moda la Hollywood este să ți-o arzi ca un șef, să conduci mașinile tale și să porți hainele tale făcute de tine, în timp ce folosești bancnote de 100 de dolari pe post de hartie de copt prajituri.

JL declară că nu iese din casă, mănâncă cartofi prăjiți până la ora 3 și că e persoana ciudată cu care nimeni nu vrea să stea.


  • Moda la Hollywood este să ai senzația că nimeni nu poate să joace jocul așa cum îl joci tu, așa că îți scrii autobiografia la 25 de ani, gen Robert Pattinson.

În timp ce majoritatea sunt preocupați să se simtă speciali, spre dezgustul defunctului George Carlin care sigur e sus și vede sau e jos și vede, rebela JL fundamenta anti-tendința : „banal” e noul „special”.

Dar nu să îți vezi de treabă în legea ta bucurându-te de chestiile care îți plac, ci propovăduind obsesiv faptul că nu ești special. Când actrița declară „Sunt o persoană plictisitoare”, e la fel de relevant ca : ” Hai să ne vedem la 7 la parcul ăla unde mi-am adus aminte ca am uitat aragazul deschis.” E vag și inutil. Nu spune nimic, însă se plasează într-o postură de falsă inferioritate, care nu mă face pe mine să mă simt superioară, ci enervată. Poți să scoți flăcări pe nas și să mi se parã că ești anost sau poți să faci goblenuri și să mi se pară că ești țâța mâței. E alegerea mea. Nu-i pasă nimănui ce părere declari tu că ai despre tine. Lumea vrea fapte. Desfunzi wcuri, repari yale, joci whist, zici anecdote, știi să operezi cu o jojă. După preferințe.


  • Moda la Hollywood la ceremoniile cu decernări de premii este să urci scările, să te duci la microfon, iei premiul/dai premiul, zici ceva și pleci. Jennifer Lawrence cade pe scări doi ani la rând consecutiv, blamând rochia. Lungă. Rochia lungă de la ceremonia fastuoasă. Unde sunt vremurile în care veneai la Oscaruri în pantaloni scurți.

De departe însă ceea ce mă întrigă cel mai mult la Jennifer Lawrence este felul în care nu simte că e sub demnitatea ei să combată ideologiile abuzive impuse de Hollywood.

  • În ultimii 20 de ani, moda în Cetatea Filmului este să nu mănânci ca să fii slab. Nicio misiune nu e prea nesemnificativă pentru Jennifer Lawrence, ea devenind astfel partizana mâncatului. Fiecare declarație publică a sa contribuie la un sentiment general de autoacceptare. În sfârșit e ok să-ți fie foame. În sfârșit cineva care înțelege că e în regulă să mănânci fără să îți fie rușine cu tine.

Aștept cu mare nerăbdare să seteze Hollywood-ul o regulă care să impună condusul mașinii cu un prosop pe ochi. Fără putință de tăgădă Jennifer Lawrence va găsi o manieră să facă sa fie din nou ok condusul în condiții de vizibilitate optimă.

Astfel, JL poate fi asemanată cu o veritabilă Lady Di a acestui mediu ostil care e industria cinematografiei. Indignarea cu care refuză să slăbească îmi spune multe despre puterea sacrificiului. Nimeni nu ar trebui să aibă dreptul să-i spună ce să facă cu corpul ei acestei blonde chipeșe, de 1,75 înălțime, clasată după cum urmează( imdb.com):

Una dintre cele mai frumoase persoane din lume ( People, 2011)

Locul 10 în topul 100 Cele mai sexy femei ( Maxim )

Locul 47 în topul 100 Cele mai dorite femei ( Askmen, 2012 )

Locul 1 în topul Celor mai atrăgătoare femei ( Askmen, 2013).

M-am plictisit să blufez . În primul rând, Jennifer Lawrence setează prin declarațiile sale un dublu standard.

E ok să nu te înfometezi dacă arăți ca Jennifer Lawrence pentru că femeile nu ar trebui să fie băț. Dacă însă nu arăți ca Jennifer Lawrence, ghinion. Nu avem un sfat cool și pentru tine, stai jos și te chemăm noi mai încolo dacă e.

În al doilea rând, din declarațiile insistente conform cărora refuză să se înfometeze pentru un rol decurge pe cale de consecintã că ar fi imperios necesar să o facă.

Fie e ipocrit (dacă există loc pentru Melissa McCarthy la Hollywood sigur există și pentru Jennifer Lawrence) fie provoacă un sentiment de milă nelalocul lui care nu face decît să distorsioneze normalitatea și bunul simț. Ca și când ar veni la tine un cerșetor micuț și ti-ar spune ” – Hei nenea, tatăl meu m-a trimis să îți fur portofelul, dar pe drum m-am răzgândit, pentru că pur și simplu nu se face. Așa că te rog frumos sa-mi dai 10 lei.”; ” – Sigur, ia 20, merci mult!”

La mine în manual zice așa:


Dacă te trezești persoană publică peste noapte și îți place faptul că tot ce zici capătă caracter de ecou, rulează cu grijă și finețe când vine vorba despre subiecte sensibile cum ar fi tulburări de alimentație și/sau probleme cu stima de sine. Sună cam așa

 ” Mâncați sensibil și faceți sport. Mereu. Ciao

Nu te aștepta să faci prima pagină a ziarelor. Nu îți face griji, or să mai fie ocazii să vadă lumea ce glumeț ești.

Încă un teaser din manualul meu, dar gata, că dupa aia nu-l mai cumpărați.

La secțiunea Așa da „ este listată nimeni alta decât Victoria Beckham, cu o declarație din 2005 care 10 ani mai târziu rămane antologică.

Posh a mărturisit presei britanice că nu a citit o carte în viața ei, însă îi plac mult revistele de modă. Pare Victoria Beckham să fi citit vreodată vreo carte? Cool. Onest. Autentic.

Reclame
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s